2012. április 27., péntek

Szülés utáni depresszió

Szülés után depressziósak az apukák címmel jelent meg egy írás a Díványon (katt ide).

Tény, hogy sok feladat hárul az újdonsült apára is, de cserében ugyanennyi vagy még több apró örömben is részesül ezáltal. Fantasztikus érzés minden nap valami újdonságot felfedezni gyermekünkön, látni, hogyan fejlődik napról napra! Ki nem hagynám például az esti fürdetést! :-)
AZ is tény, hiszen saját magamon is tapasztaltam, hogy a pelenkázás, altatás mellett előbújik a kisördög és a férfiúi hiúságunkat cseszteti. Megoldás? Van!
Kertészkedjünk, mossuk le az autót, barkácsoljunk, szereljünk stb. És persze mindezt a gyermekünkkel együtt! Hiszen ezeket az apának kell megtanítani a gyerekének, ehhez csak apa ért! Kiégett az autóban az izzó? Cseréljük ki otthon együtt a gyerekkel, adjunk egy villáskulcsot a kezébe és magyarázzunk el mindent a motortérben. Megdöbbentő, hogy egy másfél, kétéves gyerek számára micsoda élmény ez! És ne csodálkozzunk, ha a lábos fedőt a lábbalhajtós autójának az elejére köti, motorház gyanánt...

Szóval kitartás, senki sem mondta, hogy egyszerű lesz, de azt sem, hogy ennyi örömöt tudnak szerezni ezek a kis büdösök! :-) Csak használjuk ki, legyünk velük, tanítsuk őket, ez az apukák, férfiak feladata!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése