2012. május 11., péntek

Az idei első csobbanás a Balatonban

Anya csörög 11-kor, hogy megjöttek sógorék nem ugrunk-e le a Balatonra strandolni egyet, Maci úgyis már 3-4 hete rágja a fülünket miatta. Péntek lévén sok kedvem úgyse volt sokáig maradni, így 1-kor leléptem, felszedtem a családot és már hasítottunk is a nyárba! :-)
Tömeg nem volt, de szép számmal voltak első fecskék. Gyors átöltözés, napkrém és irány a víz! Nem volt rossz, hidegebbre számítottam, bár a gyerekek hamar a parti iszapos homokozóba kötöttek ki és inkább vár építéssel foglalták el magukat. Mi felváltva mentünk be a mélyebb és azért még hidegebb vízbe, de fanatasztikusan jól esett ez a fajta felfrissülés!

Bütyök még ismerkedik a vízzel, kicsit hideg neki, de aztán lassan megszokja és a sekély részen boldogan grasszál fel-alá. Mackó kihagyva a délutáni alvást kezd nyügös lenni, és nehezen lép túl azon a tényen, hogy a markolókat otthon hagytuk. Felveszem, átkarolja a nyakmat és picit segítek neki, hogy pihenjen egyet, így kibírja az esti fürdésig. Megígérem neki (és tudja, hogy az ígéreteket megtartom), hogy holnap is lejövünk és én saját magam fogom betenni a markolókat a csomagtartóba. A fáradtságnak köszönhetően ebből annyi ment át, hogy szerinte a markoló az autó csomagtartójában van, úgyhogy hozzam be onnan...na lassan túllépünk a dolgon, még csúszdázunk egyet, aztán fél 7 körül elindulunk haza.

Reméljük még holnap is le tudunk jönni csobbani egyet!

Itt a nyár! :-)
Balatoni látkép, Apának lenni blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése